På besøg hos Claus dalby

Claus Dalby

Når man er en have-nørd som jeg, så bliver det bare ikke større end at blive inviteret til frokost hos Claus Dalby med efterfølgende personligt guidet tur i hans smukke have.

Jeg havde derfor glæder mig helt usigeligt til denne dag, som jeg ovenikøbet skulle tilbringe med gode have-veninder.

Jeg håber ikke, at det er sidste gang, jeg får muligheden for at besøge denne smukke have.

Claus Dalby er kendt for en usædvanlig smuk forårshave med tusindvis af tulipaner og andre forårsvækster. Jeg kunne godt tænkelig at opleve haven om foråret med alle tulipanerne, hvor alle løgvæksterne er på sit højeste og bunden er dækket af Helleborus.

Claus Dalbys have
Bonnie Hall

At opleve haven.

Haven er et fantastisk eksempel på ypperligt havedesign. Og det var virkelig også en oplevelse. Udover, at Hr. Dalby himself er et helt utroligt sødt og vidende menneske, så var det også en meget stor oplevelse af se haven i virkeligheden. Jeg har jo set haven på mange billeder og i mange programmer, men at være der selv var bare noget helt specielt.

At jeg så ovenikøbet var i selskab med andre fantastisk have-nørder denne dag, gjorde den absolut ikke mindre fantastisk. Der blev beundret haverum, spottet gode fotovinkler, spurgt til plantenavne og meget mere.

Claus Dalby er jo kendt for en meget høj og frodig beplantning i cottage garden stil, hvor planter skrues ned, som han siger. Og det har han virkelig også gjort i hans meget store have. Jeg er vil med den plantestil, hvor buske, roser, stauder og sommerblomster kombineres med hinanden. Det giver en meget frodigt og smukt udtryk, som jeg selv er bruger i de fleste af mine bede.

Claus Dalbys drivhus

Længere nede i haven er der et haverum bestående at krydsende rosenportaler. Det er så smukt og godt tænkt – og giver en helt fantastisk effekt. Portalerne er både meget høje og brede og kræver derfor sin plads, men det er der jo også her. Rigeligt med plads til at lege og få nye ideer.

Udover de meget frodige bede er der også områder i haven, som er mere skov-agtige. Jeg er personligt meget vild med de meget grønne og rolige områder langs havens kanter. At man så konstant og hele tiden kan spotte smukke krukker, opsatser mv. gør det ikke mindre fantastisk.

Claus Dalbys Have
Claus Dalbys have
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *