En haveplan bliver til hos Gardening by Hall

Haveplan

Fase 1:

Udarbejdelsen af en haveplan følger et fast mønster. Forud for denne fase går et formøde hos kunden, hvor ønsker, behov og muligheder drøftes. Grunden måles op og  tages en masse fotos af grunden og huset, da man løbende får brug for at kigge på grunden og huset fra fra alle mulige vinkler.


Allerførst skal grunden og huset – og eventuelle stationære elementer tegnes ind på en målbar tegning. Afhængig af grundens størrelse kan dette ske i forskellige forhold, fx. 1:100.

Fase 2:

Når de faste ting er tegnet ind på et A3-ark begynder den første fase med manifold-papir. Manifoldpapiret giver mulighed for at lege og tegne ovenpå lige så tosset, som man har lyst. Det er nu, at det er helt tillladt at tømme hjernen for ideer og tegne grimt. Og på slum. Cirka størrelser og placeringer. Når man tegner en haveplan, skal der være balance i haven. Det hjælper ikke, at en masse elementer placeres på den ene halvdel af grunden – mens, der ikke sker noget i havens anden halvdel. Så bliver haven uharmonisk. Der skal være balance i det hele, samtidig med, at der tages hensyn til solens retning, afskærmning, udnyttelse af hele haven etc.

De store linier anlægges først, hvorefter det bliver mere og mere detaljeret. Allerførst placeres de store elementer, fx. et skur, et drivhus, en pergola etc. Så placeres siddepladser og hyggekroge. Hvor er solen og hvornår. Hvor kan eller vil man sidde i skygge. Herefter placeres større træer, så buske og bede etc.

Fase 3:

Når jeg er nogenlunde sikker på hvordan de forskellige elementer skal fordeles på grunden, går næste fase igang. Nu skal der tegnes pænt og præcist. Alt skal have korrekt forhold til hinanden. Grundplan med blivende elementer tegnet over på kraftigt A3-papir og skanning ind på computer – for så at blive printet ud til videre bearbejdelse.

Undervejs i processen har jeg hele tiden listen med kundens ønsker liggende, så jeg kontinuerligt forholder mig til den stil, der ønskes og hvordan jeg vil skabe den stil. Hvor fyldt eller enkel skal haven være. Alle disse spørgsmål og svar ligger fremme, så jeg sørger for, at inddrage alle de ledetråde, som jeg har fået hos kunden.

Når selve stregtegningen med alle elementer er færdig, trækkes op med sort og der farvelægges og navnene på de forskellige træer, buske mv. skrives ind på planen.

Fase 4:

Til en udvidet haveplan følger der en en fil med fotos af havens store elementer samt gode råd til alle mine haveplaner. Den kan også indeholde forslag til materialer, en bestemt type havemøbler, krukker etc. Hvis der på planene indgår et bålsted, en pavillon, en særlig type bænk, så giver jeg også eksempler på det. Herudover indeholder filen også fotos af planens træer, buske, roser mv. – hvorfor er de valgt – hvad kunne man vælge i stedet.

Den færdige plan lamineres og sendes til kunden i A3-format.

Haveplan

Hvis du kunne tænke dig, at få lavet en haveplan, så kontakt mig her

.

2 replies
 1. Charlotte Petersen
  Charlotte Petersen siger:

  Kære Bonnie
  Jeg har fuld dig på facebook og syntes din have er fantastisk – Vi har et gamle hus i Præstø som vi har renoveret på i 20 år. Og nu kommer vi til haven som nok mest er mit projekt.
  Jeg drømmer om en Cottagehave eller lign.. Så hvad kan en færdig haveplan komme til at koste, vi har ca. 500 til 600 m2 have med med flisegang og terrasse .
  med venlig hilsen
  Charlotte Petersen
  Vi bor Lindevej 37, 4720 Præstø

  Svar
  • Bonnie
   Bonnie siger:

   Kære Charlotte,
   Din kommentar er først kommet ind nu. Det undskylder jeg, da jeg kan se, at det er længe siden, du har skrevet.
   Hvis det stadig er aktuelt, er du meget velkommen til at sende mig en mail på hall@gardeningbyhall.dk – så vender jeg tilbage til dig hurtigt.
   Mange hilsner Bonnie

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *