Kursus i havedesign
Bed-design
Beplantningsplan havekursus
Havekursus

Havekurser

I grundlæggende havedesign og beddesign

Jeg tilbyder forskellige havekurser. Indhold og tema skifter lidt sæson for sæson. I år udbyder jeg kursus i grundlæggende havedesign og kurser i bed-design.

Havekursus i grundlæggende havedesign

Kurset i grundlæggende havedesign handler om de overordnede linjer i haven. Altså om hvordan du skabet den grundlæggende struktur i haven. Dette kursus handler ikke hvordan du designer havens bede (det er kurserne i bed-design).

De overordnede linjer i haven er det første du skal forholde dig til, når du skal indrette en have. Det handler om at få skabt en funktionel og harmonisk grundstruktur, der indeholder de grundliggende elementer i haven, herunder haverum, bygninger, terrasser, stier, pergolaer, træer/buske og bede (men ikke indholdet i disse).

På kurset får du en basis viden om havedesign og hvad du skal tænke over, når du indretter din have. Du får mine bud på de vigtigste elementer i havens design og hvordan du bruger dem. Du lærer hvordan du lægger de grundliggende linjer i haven og indretter haven i haverum. På kurset får du også prøvet kræfter med at lave din egen haveplan ud fra de ting, som du har lært.

Flere har glæde af en 1:1 rådgivning / et inspirationsbesøg før kurset. Hvis du har haft besøg af mig inden kurset, så ved du allerede en del om hvordan du kan indrette din have – og er dermed yderst forberedt til at lave din egen haveplan.

Læs om forberedelse, datoer, tilmelding, lokation og pris på kurset her.

Havekurser i bed-design

I år er jeg begyndt at udbyde kurser i bed-design. I modsætning til kurset i grundlæggende havedesign, så handler disse kurser om indholdet i havens bede.

Plantesammensætningen og måden man designer sine bede på har stor betydning for stilen og stemningen i haven. Valget af planter, valg af farvetema og størrelsen af grupper kan give vidt forskellige udtryk.

I år udbyder jeg to forskellige kurser i ‘cottage-garden’ stilen. Det ene er et kursus med en ‘smal farveskama’, fx. lilla, violet og rosa eller hvid, rosa og bordeaux (sol). Det andet er et kursus med en lidt ‘bredere farveskala’, fx. hvid, rosa, violet, lysegul, bordeaux, lime, blå og lilla (sol).

Jeg overvejer også at udbyde et kursis i ‘grønt’ bed-design med fokus på bladformer og begrænset blomstring.

Læs om forberedelse. datoer, tilmelding, lokation og pris på kurserne her.