Lys i haven er lige prikken over i’et ved godt havedesign. Det er ikke kun i den mørke tid, det er skønt med lys i haven. Det kan noget på alle tider af året. Jeg har haft lidt lys i haven de sidste år, men i år er jeg gået all in.

Jeg fik anbefalet et system fra Duracell af en haveveninde. Det er ikke særligt dyrt, og man kan få mange forskellige typer af spots i serien. Jeg er især vild med up-lights, men jeg er også begyndt at bruge nogle små spots på teleskop-spots, og de kan virkelig også noget.

Som det ses af billederne, så kan lys i haven noget helt særligt, når der ligger sne på træerne.

Lys i haven
Lys i haven
Lys i haven

Det er super nemt at samle – man skruer faktisk bare ledningerne sammen. Der er ikke brug for en elektriker til opgaven. Og alt lys kan sættes op på en formiddag.

Systemet har sensor, så lyset tænder og slukker automatisk, efter lys-mængden i haven. Det er ret smart, for jeg er helt ærligt typen, der glemmer at slukke.

Jeg har ikke langtidstestet systemet, men umiddelbart ser det fint ud – og det er meget rimeligt i pris, så man har faktisk råd til at sætte lys op i hele haven.

På billedet ses de typer, som jeg monterede til start. Jeg har efterfølgende både suppleret med uplights på 400 lumen og teleskop spots på 100 lumen. Du kan se et fuldt udvalg via linket HER.

Jeg har lavet en video, som ligger som en reel på min Instagram profil. Her kan du se, hvordan jeg har sat systemet op. Find mine reels HER.

Lys i haven
Lys i haven
Lys i haven