Avnbøg Bonnie Hall
Havearkitekt
Træer til små haver

Min kærlighed til små flerstammede træer

Jeg er fuldstændig vild med små flerstammede træer. De er fantastisk smukke og meget anvendelige i en lille have som min.

Jeg fik første gang øjnene op for denne type træer på sidste års Cph Garden Show. Her brugte den guldvindende havedesigner Nete Højlund flere flerstammede træer i hendes showhave.

Faktisk var jeg få heldig, at flere af træerne fra netop den have blev mine og endte i min have.

Træerne i min have

Jeg er efterhånden kommet op på hele 5 træer af denne type. En avnbøg, et Judastræ, en Himalayabirk, et Hjertetræ og en Amelanchier.

De er alle smukke og giver en masse til haven. Amelanchier blomstrer tidligt med en masse små hvide blomster. I udspring er bladene rødlige. Hjertetræer og Judastræer har begge fine hjerteformede blade og Himalayabirken har en fantastisk hvid bark.

I sidste uge sendte jeg LIVE på Instagram om træerne i min have. Mange af mine Instagram-venner havde ønsket at høre om dette emne. De fleste af træerne er knap sprunget ud endnu, så jeg vil lave yderligere en video om emnet senere på sæsonen. Dette bliver muligvis via IG-TV, så den så kan gemme og genses.

Du kan læse mere om mine LIVE-videoer fra haven her:

I denne uge har jeg skrevet en artikel om min kærlighed til de små flerstammede træer i min have. Du kan læse den på HAVEFOLKETS hjemmeside her: