Gode træer til haven
Små træer til haven
Haveplan
Træer til haven

Træerne i min have

Jeg har 23 træer i min lille have på 365 kvm. Nogle træer bliver rimeligt store – men de fleste er mindre træer, eller træer, som løbende beskæres, så de holder en vis størrelse.

Du kan se mange flere billeder af min have og dens træer på min Instagramprofil: rum_i_haven.

 • Liquidambar styraciflua - Virginsk ambertræ

  Jeg har to forskellige sorter i min have. Den ene hedder ‘Worplesdon’ og bliver 10-12 meter højt og 2-3 meter bredt. Altså et højt slank træ. Den anden sort hedder ‘Lane Roberts’. Det bliver kun 6-8 meter højt og 6 meter bredt. De får begge smukke høstfarver – hvis de får vand nok, så er høstfarven mørk bordeaux.

 • Cercis - Judastræ

  Jeg ved ikke hvilken sort mit multistammet judastræ er, da jeg har fået det fra en showhave. De er dog som regel ikke helt hårdføre i Danmark. Når det er sagt, så klarer det sig fint på en beskyttet plads i haven. Mit står i læ af den store pergola uden yderligere beskyttelse om vinteren. Mit træ er gammelt og omkring 2,5-3 meter højt og lige så bredt. Det får flotte pink blomster i det tidlige forår – før løvspring,

 • Pinus - fyr

  De findes mange sorter af fyr  i meget forkellige størrelser. Jeg har både skovfyr og bjergfyr i haven. Den høje flotte fyr ved indgangen, den skæve fyr i hjørnet med den store sandstenskube og og flere små dværg-fyre rundt omkring. Fyr er stedsegrønne og skaber en skøn skovagtig stemning.

 • Platanus - platan

  Platan kan normalt blive store, men kan købes på podet stamme, så de kan styres i en højde af 4-5 meter. De er også godt at formbeskære. Jeg har 4 tagklippende platantræer, der danner en fælles krone i ‘platan-haven’. Platan kan også bruges som svævende hække.

 • Cercidiphyllum japonicum - hjertetræ

  På hjørnet af drivhuset står et hjertetræ. Hjertetræet kan blive 8-10 meter højt og 2-3 meter bredt. Det har smukke hjerteformede blade – lidt mørke i udspring og helt grønne senere. Træer kan godt lide vand. Træet kan også købes på podet stamme, så det ikke bliver så højt.

 • Amelanchier lamarckii - bærmispel

  Jeg har en multistammet Amelanchier lamarckii i et bed omgivet af en lav takshæk. Amelanchier er et lille ‘havedesigner’ træ. Det har smukke hvide blomster i det tidlige forår, mørke blade ved løvspring, smuk grå grenstruktur, bordeaux ugiftige bær til fuglene og flotte høstfarver. Det er et lille træ på grænsen mellem busk og træ. Det bliver 3-4 meter højt. Træer tåler både vind og tørke og endda en kystnær placering.

 • Prunus ‘Accolade’ - japansk prydkirsebær

  Jeg har to Prunus ‘Accolade’ i bedet bag havedammen. Træet er kendt fra Bispebjerg Kirkegård, hvor folk valfarter til hvert forår for at se det smukke blomsterflor. Det bliver 4-6 meter højt og har de fineste halvfyldte, lyserøde blomster i foråret.

 • Quercus palustris - sump-eg

  Ved indgange til min have har jeg 3 sumpe-eg, som er espalierede til svævende hække. Svævende hække er træer, der er klippet som en hæk i 2 meters højde. Sump-eg kan godt lide vand og lan med fordel plantes på våde jorde. Den er ikke stedsegrøn, men beholder en del af de visne blade på om vinteren.

 • Betula Utilis - Himalaya-birk

  Bag huset har jeg 3 multistammede himalaya-birketræer. Himalaya-birken har meget hvid bark og skaber en flot kontrast til sort træværk og grønne planter. Træet bliver 15-20 meter højt og er ikke det nemmeste træ at beskære pænt. Jeg vælger dog at beskære løbende, så grenene tages, mens de er tynde. Let og løbende beskæring hindrer også voldsom genvækst.

 • Carpinus betula - avnbøg

  Avnbøg kan ligesom bøg beskæres hårdt. Det betyder, at de er gode til at formklippe og skabe stramme strukturer i haven. Jeg har to træer i haven – en magisk avnbøg med naturlig form ved vandkrukken og en formklippet multistammet avnbøg med tre stammer i det runde bed ved indgangen. Avnbøg beholder ikke bladene på om vinteren.

 • Heptacodium miconioides - himlens syv sønner

  Et ikke særlig kendt, men meget fint lille træ. Det blomster med små hvide blomster i sensommeren. Jeg har to i haven. Et lidt større (men stadig ikke voksent) for enden af drivhuset og et mindre i krukke på terrassen.

Sump eg svævende hæk
Platan træer
Træer i haven
Træer i haven