Workshops i havedesign
Workshops
Inspirationsbesøg
Inspirationsbesøg

Foredrag om havedesign

Gode design-ideer til den lille have

Foredrag om havedesign

Godt hvedesign skal kunne en masse. Jeg holder foredraget Gode design-ideer til den lille have, hvor du kan blive inspireret til hvordan du kan indrette din have, så den både bliver smuk og funktionel. Nedenfor kan du se, hvad foredraget blandt andet indeholder.

Der skal være en anledning

Hvis der ikke er en grund til at gå ud i havens fjerneste hjørne, så gør man det ikke. Det er derfor vigtigt, at indrette haven så, at man opfordres til at bruge hele haven.

Mystik

Haven skal være interessant og ikke kan overskues på en gang, så du er nødt til at gå rundt og udforske haven.

Privat frirum

Haven skal være dit private frirum. Et sted, hvor du er ugeneret uden indkig fra vej og naboer. De fleste af os har jo naboer tæt på. Ved at indrette haven med afskærmning af nabohuse, tage etc., skabes en falsk fornemmelse af, at vi er mere ’alene’ og private, end vi reelt er. Godt havedesign forholder sig til, hvilke kig, der skal inviteres indenfor – og hvilke, der skal skærmes

Udsigt fra huset

Udsigten fra husets vinduer er vigtig. Et smukt træ eller et frodigt bed, der fx kan ses fra yndlingspladsen i stuen, bringer glæde hele sæsonen. Man kan altså ikke tænke havens design, som en isoleret enhed, men som et dynamisk element i samspil med boligen.

Æstetik

Have skal være en æstetisk nydelse, men det er vigtigt, at der skal indtænkes afskærmet opbevaring af praktiske ting og rod i havens indretning. Vi har det alle sammen, og hvis vi ikke tænker det ind i havens design fra start, så ender mange med en situation, hvor fx trillebøren eller den pose med jord, som man er i gang med at bruge – ender med altid at stå fremme.

Siddepladser

Det er vigtigt, at haven er indrettet, så der er steder, der opfordrer til en pause og giver mulighed for at se haven fra forskellige vinkler. Man behøver ikke kun sidde på terrassen. Det giver god mening at have mange siddepladser i haven, der kan noget forskelligt.

Gentagelser

Gentagelser i havens beplantning giver ro og sammenhæng – dette gælder både træer, buske og stauder, og ikke mindst i den lille have.

Foredrag i havedesign

Fotos fra foredrag på Cph Garden Show den 2. juli 2022

Foredrag i havedesign

Fotos fra foredrag på Cph Garden Show den 2. juli 2022

PRISEN

Kontakt mig her, hvis du vil høre nærmere om prisen for et foredrag